Waardevolle Vriendschap

Vriendschap is er in vele vormen. Vriendschap is een bijzonder iets in ons leven waar wij zuinig op dienen te zijn, het is namelijk iets dat heel waardevol is.

Door de jaren heen heb ik veel vrienden en vriendinnen gehad. Ik hechtte altijd veel waarde aan vriendschap (nu ook nog altijd), maar ik durfde me niet altijd helemaal open te stellen naar de mensen toe. Vriendschap heeft twee gezichten: het kan iets leuks zijn, maar het kan je ook erg kwetsen.

De vriendschappen kunnen voor het leven zijn, maar de vriendschap kan ook maar tijdelijk zijn. Door gekwetst of simpelweg uit elkaar gegroeid te zijn, ben ik minder waarde gaan hechten aan vriendschap. Dit is bij mij omdat ik mezelf wil beschermen. Ik wil niet opnieuw gekwetst worden.

Als ik er even bij stil sta , merk ik dat er veel soorten vriendschappen zijn. Ik kende vriendschappen voor: een dagje winkelen in de stad, een vriendschap voor een heerlijk hapje eten, vriendschappen voor heerlijke dansjes en drankjes of een goede sport work-out.

Vanaf mijn 16 jaar, ben ik meer gaan nadenken over wie een goede vriend of vriendin zou zijn voor mij. Ik kijk naar de mensen om me heen die ik allemaal bijeen heb verzameld. Ik heb er een vergrootglas opgelegd en ben gaan kijken bij wie ik nou echt helemaal mezelf kon zijn. Het was een confronterend vergrootglas voor mij. Nu ben ik ondertussen bijna 18 jaar, nu heb ik de juiste vrienden en vriendinnen voor me gevonden.

Wat is nu eigenlijk echte vriendschap voor mij?

Echte vriendschap is iets echts, iets waardevols die je voor altijd wil behouden. Het is plezier maken en genieten van het moment samen met je vrienden en vriendinnen. Echte vrienden staan altijd voor je klaar in moeilijke en leuke tijden. Ze helpen je er weer bovenop, ze geven het beste van je. Jaloers zijn hoeft niet, gun je vrienden hun succes. Wees blij voor ze en steun ze in zijn/haar keuzes die ze maken.

Nu weet ik wat ik nu belangrijk vind in een vriendschap. Van al mijn voorgaande vriendschappen heb ik intens genoten, maar ik heb er ook veel uit geleerd. Soms ben ik er ook erg verdrietig door geweest. Maar ik weet nu dat alles in het leven met een reden gebeurt. Mensen komen om een bepaalde reden in je leven, al is het maar voor een dag, een seizoen of een heel leven. Vriendschappen zorgen voor zelfontwikkeling en geven levenslessen.

Door deze lessen in vriendschap, heb ik de juiste vriendschappen op kunnen bouwen. Ik heb door deze lessen mijzelf meer open kunnen stellen. Voor mijn vriendschappen van nu ben ik dankbaar. Voor hen zal ik alles doen om deze gemaakte vriendschappen te behouden. Nu voel ik mij geliefd. Ik heb vertrouwen in deze speciale mensen en wil ze daarvoor erg bedanken. Jullie zijn geweldig!

Ik dank vriendschap voor deze door mij geleerde wijze lessen. Bedankt vriendschap voor de mooie tijden van toen en nu…

Stéphanie xoxo

Vriendschap vergroot het geluk en vermindert ellende,
door onze vreugde
te verdubbelen en ons verdriet te delen

Je houd misschien ook van..