Train je lichaam waar je trots op kan zijn

Bye bye Netflix, hello rondje in het park! Sporten is zoveel leuker dan in je luie zetel zitten. Ik zal je helpen: zet je lievelingsliedje op, doe je sportkleren aan en we zijn ermee weg!

Sporten is heel gezond zowel geestelijk als lichamelijk. Het is een ontspanningsmoment waarin je werkt aan je conditie door te bewegen vermindert de stress, je houdt je hart in conditie, je botten versterken, je blijft op gewicht.

Hoe kreeg ik de boost om door te zetten?

Wel, vanaf het midden van de maand Februari ben ik al weer begonnen met te gaan lopen. Wanneer je sport moet je het opbouwen. Je kan niet direct in alles al de beste zijn. Je moet eraan werken. Ik heb een doel voor ogen. Ik hou dan ook een loopschema bij. Ik weet dat het makkelijk gezegd is dan gedaan maar het is het proberen waard. In het begin liep ik bijvoorbeeld 5 minuten op een traag tempo met er tussen 1 minuut wandelen. Ik deed dat 1uur lang. De volgende loopsessie liep ik een kwartier lang met een tussenstop van 5 minuten. Het is belangrijk om goed in en uit te ademen. Doe het rustig aan. Je moet het niet forceren. Begin bij het begin. Kijk niet naar anderen maar volg je eigen tempo. Zo heb ik dit opgebouwd door dagelijks te gaan lopen. Ik loop minstens 2 tot 3 keer per week. Meestal de woensdag, donderdag & zaterdag. Nu dat het mooie weer eraan komt heb ik er nog meer zin in. Desnoods haal je je vrienden(innen) ook hun luie zetel en neem je ze ook mee. Het is altijd leuker met vrienden(innen) dan alleen. En ja inderdaad in het begin was dit heel lastig om vol te houden. Het vraagt ook veel van je zoals je doorzettingsvermogen. Mijn motto is “Geloof in jezelf en je komt er wel”.

Hieronder vindt u nog enkele tips:

  • Drink voldoende water doorheen de dag, ook tijdens het sporten (minstens 1 l/dag)
  • Eet gezond: 3 maaltijden /dag & Tussendoortjes (Fruit naar keuze)
  • Genoeg slapen (dit hangt van persoon tot persoon af)

Hopelijk heb ik jullie al wat meer kunnen overtuigen om aan sport te doen! Het maakt niet uit welke sport, zolang dat je er veel plezier aan hebt. Je zult zien als je dat dagelijks bijhoudt dat je niet meer zonder zal kunnen. Ik wens jullie allemaal veel succes! Doe wat je graag doet! :))

Je houd misschien ook van..