Tischa in de Kijker

Ooit al eens gehoord van de winkel Tischa? Tischa volgt de nieuwste modetrends op de voet in de 3 vestigingen o.a. Wevelgem, Roeselare en Kortrijk. Tischa staat voor trendy vrijetijds-, stads- en avondkledij voor elke vrouw en elk budget. Voor een nieuwe outfit, accessoires, schoenen en nog veel meer, kan je in deze 3 winkelpunten en online terecht. Hippe en klassieke merken gaan hier in de hand.

Wil je net zoals ik meer te weten komen over de winkel Tischa? Wel ik heb goed nieuws voor jou. Ik nam namelijk een interview af met Julie Cousin.

Hoe is de Tischa ontstaan? Waarom deze naam? Hoe kom je aan deze naam?

De mama van Julie Cousin & Eva Cousin had vroeger een hele kleine winkel waar ze zelf kledij maakte voor andere mensen. Na een jaar verhuisde ze naar Wevelgem, naar een groter pand waar ze retouches deed, naaigerei verkocht en een beetje kledij. Zo is het ontstaan en heeft het blijven verder groeien. De naam is afkomstig van de bijnaam van haar mama thuis. Haar broertjes noemden haar namelijk Tischa. Haar naam is Patricia Soens.

Vanwaar komt de kledij? Zelfgemaakt? Waar wordt het gemaakt? Hoelang duurd het ongeveer om een kledingstuk klaar te hebben?

De kledij wordt aangekocht in België, Frankrijk, Italië, Nederland & Denemarken. Sommige stuks worden speciaal voor de winkel gemaakt. Dit duurt een aantal weken en is afhankelijk van collectie tot collectie.

Doen jullie aan modeshows? Hoe zit een modeshow in elkaar? Komen er veel voorbereidingen aan te pas? Hoeveel keer per jaar? In welke periode is dat ongeveer? Wie showt de kledingstukken?

Ze houden 1 maal per jaar een modeshow te Wevelgem tijdens de braderie. De braderie gaat door op het 2de weekend van de maand September. De kledingstukken worden geshowd door verschillende modellen en influencers. We beginnen met de voorbereidingen rond het begin van het nieuwe jaar, de modellen booken, de dj,etc.

Hoe gaan de fotoshoots in zijn werk? Hoeveel keer per week/maand? Van waar haal je je inspiratie voor je foto’s?

Heel simpel eigenlijk. Patricia Soens (mama van Julie & Eva) & Eva kiezen de outfits uit, dan wordt er een locatie gekozen. Dat kan in de studio zijn, bij hun thuis of een mooie plaats dat haar mama gezien heeft. Ze hebben al in Tenerife, Dubai, etc geshoot. De hoeveelheid hangt af van de collecties die binnen komen. Aan het begin van elk nieuw seizoen zal dit vaker plaatsnemen omdat dan de nieuwe kledij meestal binnenkomt. Tijdens de gewone werkweken worden nieuwe stuks ook vaak geshoot voor de webshop of social media. Er wordt niet altijd een shoot geregeld , soms kan het ook gebeuren dat onze foto’s gewoon met de gsm getrokken worden. De inspiratie is te danken aan haar mama en haar zus Eva.

Dankuwel voor het leerzame interview! Het was een leerrijke ervaring! Als u verder nog vragen hebt, kan u altijd terecht bij Julie Cousin & Eva Cousin.

Je houd misschien ook van..