Singer Songwriter

Hé You, na 2 maanden hard werken ben ik er weer… Ik heb fantastisch nieuws voor jullie, want ik heb namelijk een interview kunnen regelen met Singer Songwriter Wayne Mattews! Hij was de persoon die zijn kans gewaagd heeft bij Belgium’s Got Talent! En of dat hij talent heeft… Zijn jullie ook zo’n grote fans van hem, dan hou ik jullie niet langer in spanning… 🙂 Veel lees- en kijkplezier!

Vraag 1: Hoe kan je jezelf het best omschrijven?

Ik ben een singer songwriter geboren in Oostende, maar momenteel woon ik in Ingelmunster. Ik ben nu 27 jaar oud, maar dit verandert elk jaar. Ik ben bezig met een opleiding als leerkracht secundair onderwijs, maar ik heb al een bachelor in Digital Arts and Entertainment. Ik heb ook een viertal jaar gewerkt als programmeur, waarvan enkele maanden in Finland (als stagair). Mijn hobby’s zijn voornamelijk muziek. Ik geef ook leiding in de chiro en daarnaast probeer ik me vooral sportief veel bezig te houden, zo dans ik bijvoorbeeld, in de Izegemse Dansacademie en sport ik thuis ook regelmatig.

Vraag 2: Hoe heeft u ontdekt dat muziek je passie is?

Ik ben nog niet zo lang bezig met muziek, ik denk dat ik er nu 4 jaar mee bezig ben. Het begon als een uitlaatklep na een relatiebreuk, toen ben ik pianolessen gaan volgen gewoon om mij wat bezig te kunnen houden. Mijn piano lerares probeerde ons wel enorm te sturen om zelf zo creatief mogelijk bezig te zijn, door haar ben ik dan beginnen zelf muziek te schrijven en te zingen.

Vraag 3: Hoelang zit je al in de muziekwereld?

Toen ik 18 werd kreeg ik mijn eerste gitaar, maar toen was ik nog niet echt met muziek bezig. Ik probeerde wat nummers te coveren op mijn kamertje, maar veel meer kwam er niet van. 4 jaar geleden heb ik de gitaar dan opnieuw opgepikt en gebruikte ik de muziek meer als een manier om mijn gevoelens op papier te zetten en toen pas merkte ik dat muziek veel meer voor me kon betekenen dan ik dacht. In 2017 trad ik dan voor het eerst op in Cafe de Loge. Een zalige ervaring die ervoor zorgde dat mijn liefde voor de muziek wereld wat begon te groeien.

Vraag 4: Heb je naast je stem, ook een instrument die je bespeelt?

Ik bespeel gitaar en piano.

Vraag 5: Wat is je artiesten naam? Hoe kom je aan deze naam?

Mijn artiestennaam is Wayne Matthews. Toen ik begon was het Just Wayne omdat ik nog niet echt wist hoe ik mezelf wilde noemen, vorig jaar koos ik om dit aan te passen en een meer permanente naam te kiezen. Wayne is mijn echte voornaam en perfect als artiestennaam natuurlijk. Op het ‘Matthews’-idee kwam ik door de zangeres ‘Aya Nakamura’. Haar artiestennaam is afkomstig uit de serie ‘Heroes’. 1 van de personages heet namelijk ‘Hiro Nakamura’. Ik vond dit een tof concept, dus ging ik ook op zoek naar mijn artiestennaam in 1 van mijn favoriete series. De serie die ik op dat moment veel bekeek was ‘How I Met Your Mother’. Ik heb mijn naam daar uit de titel gehaald: How I Met Your Mother. ‘Met you’ werd ‘Matthews’ en zo kwam ik aan mijn naam. Ik link de naam zo ook wat aan het nummer van Michael Bublé, ‘Haven’t met you yet’. Aangezien mijn muzikale carriere van start is gegaan door een break up denk ik gewoon ‘I Just Haven’t Met You Yet’, en via mijn muziek wil ik hetverhaal vertellen van mijn zoektocht naar die ene persoon. Als ik ze vind kan ik mijn naam misschien opnieuw veranderen 😊.

Vraag 6: Van waar haalt u uw inspiratie?

Ik schrijf steeds over dingen die met mij gebeuren, elk nummer of elke zin die ik schrijf is een momentopname uit mijn leven. Soms praat ik gewoon met mensen en vind ik het gesprek zo interesant dat ’s avonds alles in een tekst verwerk (dat is bvb hoe ik ‘Stuck’ geschreven heb)

Vraag 7: Wat was de reden van deelname aan de talentenjacht, Belgium’s Got Talent?

Ik begin op een punt te komen waar ik hulp nodig om verder te kunnen komen dan waar ik nu sta, voor mij leek BGT de perfecte opportuniteit om die hulp te krijgen. Je kan zeer gemakkelijk deelnemen en krijgt heel wat feedback, promo, coverage, … dingen waar ik zelf niet zo goed in ben. Ik hoop in de toekomst zeker nog eens mee te doen en het iets verder te schoppen. Ik wil graag meer met muziek bezig zijn in het dag dagelijkse leven en elke kans die ik kan nemen om me hierbji te helpen zal ik proberen te nemen.

Vraag 8: Welk lied zong u op de talentenjacht en waarom dit lied?

Ik zong een eigen nummer genaamd ‘Air’, het was een nummer die ik zelf niet meer speelde als ik ging optreden, maar ik dacht dat het misschien wel tof zou zijn om hem nog eens boven te halen voor deze auditie. ‘Air’ is 1 van mijn oudere/eerste nummers die ik schreef, en ik heb er wel wat spijt van nu, omdat ik veel betere nummers heb, en waarschijnlijke iets verder was geraakt mocht ik 1 van mijn andere nummers gekozen hebben.

Vraag 9: Hoe voelde het om op te treden voor een groot publiek?

Er was niet veel verschil met optreden voor een ander publiek. Ik zag bijvoorbeeld ook alleen maar de eerste rij mensen zitten. Dus naar mijn gevoel waren er niet zoveel mensen. Hiervoor had ik al enkele keren gespeeld voor een 3 a 400 tal mensen. Ik heb wel enorm veel last van podiumvrees en sta altijd wat te trillen op mijn benen, maar dat maakt niet echt uit als het nu voor 2 mensen of 2000 mensen is.

Vraag 10: Welk moment van het afgelopen jaar zou je opnieuw willen beleven?

Ik zou gewoon graag nog eens echt op een podium staan om mijn ding te doen, door corona heb ik dit al heel lang niet meer kunnen doen en ik mis het wel. Maar als ik echt 1 mometn moet kiezen: Ik heb dit jaar mogen spelen in de Stadsschouwburg in Brugge, dit was fantastisch, het is zo’n mooie zaal. Ik genoot er echt van om daar te spelen.

Vraag 11: Vertel eens wat meer over je nieuwe single?

Mijn nieuwe single ‘Since I Fell Apart’, heb ik geschreven na een nieuwjaarsfeestje, op het feest zelf voelde ik me wat afgesloten van de andere mensen en ik wilde eigenlijk zo snel mogelijk naar huis. Toen ik thuis was heb ik mijn gitaar gepakt en ben ik gewoon beginnen zingen wat me op dat moment in het hoofd kwam.

Het nummer gaat over de eenzaamheid die soms om ons heen speelt ook al zijn we veelal omringd door mensen. Het beschrijft het breekpunt die zich voordoet na een zware periode en de moeilijkheid om jezelf terug de moed in te spreken om door te gaan.

Ik denk dat iedereen wel op z’n minst 1 keer in z’n leven zo een keerpunt geeft meegemaakt. Een dag of moment waarop heel je wereld in mekaar stort, een moment die, zelfs al heb je er mee leren leven, nog steeds veel invloed heeft op alles wat je doet en die je voor altijd blijft achtervolgen.

Vraag 12: Als je waar dan ook ter wereld mag optreden, waar zou dat dan zijn?

De waar maakt mij niet zoveel uit denk ik, voor wie vind ik belangrijker, natuurlijk zou ik graag de grote zalen van Belgie ooit eens gevuld willen krijgen, maar dat zijn zorgen voor later.

Vraag 13: Kunnen mensen je boeken voor een optreden? Zo ja, via wat kunnen ze u contacteren?

Mensen kunnen mij zeker boeken voor allerlei evenementen. Dit kan via mijn Facebook, Instagram of website (www.wayne-matthews.com).

Vraag 14: Wat zijn je ambities voor de toekomst?

Mijn eerst volgend doel is om 1 van mijn nummers op de radio te krijgen. Ik ben nu vollop bezig met het leren hoe ik zelf nummers moe producen, eens ik dit een beetje onder de knie heb hoop ik om mijn nummers te kunnen doorsturen naar wat lokale radiostations en dan misschien uiteindelijk op wat nationaler niveau verder te gaan.

Vraag 15: Wat is je levensmotto?

Doe de dingen die je graag doet.

Vraag 16: Welk zinnetje typeert je ?

Geen idee, ik werd er wel ooit eens op gewezen dat ik enorm veel ‘Crap’ zeg, als er iets mis gaat, maar zelf heb ik daar nog niet echt op gelet :p

Bedankt @Wayne.matthews.music voor de fantastische samenwerking! De Meet & Greet was de max! Hieronder nog wat beeldmateriaal.

Meet & Greet with @wayne.matthews.music
https://www.instagram.com/tv/CE6oGqQlZqZ/

Je houd misschien ook van..