Ready to taste Babbu?

Kennen jullie dit drankje? Zo niet, daar komt verandering in. Kortrijkzaan Gilles Verhaeghe (28) van zomerbar Nuba-R in Kortrijk lanceerde onlangs Babbu, zijn eigen licht alcoholische gezonde frisdrankje met een frisse smaak van watermeloensap. Men wil de wereld veroveren, zo is er is al interesse vanuit de Verenigde Staten en China.

https://www.instagram.com/gilles_ver/

Willen jullie net zoals ik zoveel meer te weten komen over het drankje Babbu? Wel, dan heb ik goed nieuws. Hieronder vindt u het interview van Gilles Verhaeghe:

  • Vanwaar het idee om iets te gaan lanceren?

Het idee is vorig jaar in Nuba-R ontstaan toen ik aan verschillende leveranciers voorstelde om eens een speciale promo te doen op spirits & healthy drinks. De combinatie is heerlijk lekker en ik wou deze dan ook in combinatie gaan promoten. Bij aankoop van een fles wodka bijvoorbeeld zou je dan een aantal healthy drinks gratis ontvangen. Dit werd door de leveranciers van de spirits zeer warm onthaald. De leveranciers van de healthy drinks daarentegen wilden hun gezonde drankjes niet associëren met alcohol. Dit vond ik een gemiste kans en zag dan ook een gat in de markt met een ready-to-drink licht alcoholische en gezondere limonade.

  • Vanwaar komt de naam “Babbu” vandaan?

Babbu is Corsicaans voor baviaan. De baviaan is een speelse en ondeugende aap met een prachtige kop die enorm graag fruit eet. Ik wou eigenlijk de naam Baboon gebruiken maar deze was reeds merkgeregistreerd. Zo ben ik noodgedwongen op Google Translate op zoek gegaan naar een vertaling die even goed in de mond lag. Babbu was de winnaar.

  • Hoe kwam je tot de samenstelling van het frisdrankje?

Het idee was er, enkel de uitwerking was voor mij een vraagstuk. Gelukkig heb ik een zeer goeie vriend die aandeelhouder is in een distilleerderij in Outrijve, waar ik met mijn eerste smaakidee van watermeloen & zure appel heen kon. Hij is met mijn idee aan de slag gegaan en heeft zo het drankje verwezenlijkt.

  • Waar kunnen we het drankje verkrijgen en aan welke prijs?

Het drankje is momenteel te verkrijgen op verschillende plaatsen in West-Vlaanderen: Dranken Pauwels, Sakura, Noodle Bar, Lolo’s Pizza, Bar Luxe, Pauls Boutique Kortrijk, Frituur Kattekwaad Ieper, Pauls Boutique Ieper, De Trompet, Crombé Wijnen & Meet.

In de drankenhandel kan deze aan particuliere prijs verkregen worden rond de €60 per tray van 24 blikken. In de horecazaken schommelt de prijs tussen €4,50 en €5 per blik.

  • Bent u trots op uw product?

Ik ben zeker trots op het product. Iets creëeren die gesmaakt wordt, is een gelukzalig gevoel. Als ondernemer vind ik het leuk om van een idee het volledige proces te doorlopen tot de effectieve creatie of uitwerking van een idee of concept. Zo, zal ik het moment dat ik het eerste afgevulde blikje in mijn handen kreeg, nooit vergeten. Het was de geboorte van mijn kind. 😉

  • Wat wilt u nog verder bereiken met Babbu?

Ik heb ondertussen al een tweede smaak in mijn hoofd maar deze zal pas gerealiseerd worden als mijn eerste smaak volledig gelanceerd is zoals ik het wil. Met Babbu wil ik een merk neerzetten binnen het nieuwe segment van licht alcoholische frisdranken. Ik wil zeker niet binnen de Belgische grenzen blijven want ik ben ervan overtuigd dat Babbu en het smakenpallet zodanig lekker is en dus toegankelijk is voor iedereen. Er is al interesse van de VS en enkele Aziatische landen.

https://www.instagram.com/babbu.be/

Voila, dit was het interview! Ik heb enorm veel bijgeleerd! Ik wens u alvast nog zéér veel succes in alle ondernemingen die u realiseert!

Indien u nog vragen hebt kan u altijd contact opnemen met Gilles Verhaeghe:

Instagram: https://www.instagram.com/gilles_ver/

Facebook: https://www.facebook.com/gilles.verhaeghe.77

Je houd misschien ook van..