Opzoek naar Geluk

Heb je al eens gehoord van het woord “geluk”? Wat is geluk? Waar kan je het vinden? Hoe wordt je gelukkig? Jaja dit zijn allemaal levensvragen waar wij graag een antwoord op willen hebben.

Geluk vind je overal. Je moet er alleen oog voor hebben. Als je het niet ziet of wil zien, dan kan je het ook niet grijpen. Blaas het vooral niet weg, maar zit het achterna. Geluk hoeft niets groots te zijn, het steekt dikwijls in kleine alledaagse dingen zoals een vriendelijk gebaar, glimlachen, een schouderklopje, een vriendelijk woordje, een knuffel en/of kus, … Respect ervaren, zien dat anderen plezier beleven, muziek beluisteren, gezellig samenzijn met vrienden & familie, genieten van de natuur, gezond zijn…

Kortom geluk is niet krijgen waar je zo naar verlangde, geluk is waarderen wat je hebt. Geluk zit soms in het kleinste hoekje. Dankbaarheid is de korste weg naar geluk.

Geluk is voor mij… Wat maakt mij gelukkig?

Wel geluk betekent voor mij, je goed in je vel voelen. Je bent vrolijk, je voelt je ontspannen, je hebt geen stress,… Eigenlijk alle dingen die je gelukkig maken. Op dit moment ben ik een gelukkig persoon. Ik ben vooral gelukkig op vlak van vriendschap. Ik voel me heel goed en kan lekker helemaal mezelf zijn. Mijn vrienden zijn mijn grootste steun en ze helpen me waar nodig. Ze betekenen veel voor mij. Ze staan altijd klaar voor mij. Ik help hen, zij helpen mij. Dit is wat echte vrienden doen. Echte vrienden steunen elkaar door dik en dun. Ze maken je dagje helemaal weer goed. Ze kleuren mijn wereld.

Tips voor meer geluk:

  • Tip 1: Positief denken: De mate waarin we optimistisch of pessimistisch zijn ingesteld, is deels genetisch bepaald. Maar iedereen kan leren om wat optimistisch naar het leven te kijken. Hoe doe je dat nu? probeer wekelijks een aantal positieve dingen op te noemen waar je dankbaar voor bent. Daarbij helpt het om stil te staan bij (kleine) mooie dingen in het leven.
  • Tip 2: Investeren in relaties: De gelukkigste mensen onderscheiden zich vooral van de redelijk gelukkige mensen door de sterke band die ze hebben met familie, vrienden, kennissen… Dankbaarheid tonen is een goede manier om zo’n band te stimuleren: iemand vertellen waarom je hem of haar dankbaar bent, het bevordert het geluk bij de beide partijen. Het helpt ook om een lijstje te maken van aardige dingen die je voor anderen wil doen zoals een compliment geven of voor iemand iets bakken/koken. Een positieve kijk op het leven vergroten goede relaties je veerkracht om met tegenslagen om te gaan.
  • Tip 3: Een doel in het leven: Richting geven aan je leven en doen wat voor jou echt telt, kan je geluk verhogen. Vraag jezelf af eens wat passie of droom is en denk na over concrete stappen om die te realiseren. Dat helpt om bewust te leven en een onderscheid te maken tussen wat belangrijk voor jou is en wat niet.

Geluk kun je vermenigvuldigen door het te delen. Wel bij deze wil ik graag mijn geluk met jullie delen :))

Je houd misschien ook van..