hi, super leuk dat jullie kijken bij het onderdeel Nieuws. Op deze pagina zal ik af en toe wat plaatsen omtrent acties voor het goede doel of andere soort nieuwigheden.

Blogger Stéphanie (20) promoot Kortrijk in video: “Stad vol mooie parels”.

Foto’s genomen door Dieter Bruneel (Rozentuin & Broeltorens)

5 maanden geleden, had ik het idee om een video te maken met de bedoeling om de mensen aan te sporen om naar buiten te komen en de mooie parels van Kortrijk te ontdekken. #pearlsofKortrijk @visit.kortrijk

Stad Kortrijk is een plezante en leuke stad waar er altijd wel iets te beleven valt. Er is vanalles voorzien voor de studenten. Ze kunnen er gaan studeren, maar ook genieten van een hapje en een drankje met vrienden in het mooie Kortrijk na hun harde werk.

In de video laat ik jullie vooral proeven van Kortrijk. Wil je meer zien? Volg mijn Youtube kanaal en mijn Instagram pagina voor meer!

Met dank aan mijn fantastisch team:

@your_content_buddy / @tjorvenvermeiren/ @bruneeldfotografie / @femke_sandra & @axanabuyck

Wil je het volledige artikel lezen? Klik op artikel.

#idea #ondernemer #leader #leadership #team #business #youtubers #youtubechannel #channel #video #videolucu #videoedit #pearlsofkortrijk #pearls #kortrijk #igkortrijk #visitkortrijk #fun #city #study #drink #snack #friends #taste #fantasticteam #belgian #videotutorial #veryvives #viveshogeschool @viveshogeschool

Stéphanie (20) verkoopt snoepjes om voetballertjes met beperking te helpen.

Eind november, had ik het idee om een actie op poten te zetten en kwam ineens in aanraking met G Voetbal Kortrijk. Het is een voetbalploeg voor kinderen met een beperking. Er zijn verschillende redenen waarom ik deze actie heb opgezet:

  • Ik vind het sowieso heel belangrijk dat elk kind, jongen of meisje een sport kan beoefenen die ze graag doen. Sport is heel belangrijk. Sporten is heel gezond zowel geestelijk als lichamelijk. Het is een ontspanningsmoment waarin je werkt aan je conditie door te bewegen. Het is dus voor velen een uitlaatklep, maar ook leren ze samenwerken in team zoals bij G-Voetbal Kortrijk.
  • Ik was zondag 12 december aanwezig bij de voetbalploeg in de Lange Munte in Kortrijk. Ik kreeg echt heel wat voldoening bij het zien, hoe ze vol passie bezig zijn. Ook is het een gehecht team en dat is heel fijn om te zien.
  • Deze actie heb ik ook opgestart omdat ik vind dat je niet 1 keer per jaar moet stil staan bij kinderen met een beperking. 3 december was het de Internationale dag voor personen met een beperking. Dit is eenmalig en dat vind ik jammer. Elk kind is uniek op zijn/haar eigen manier. Ze hebben net als wij ook een heleboel talenten en kwaliteiten en ook zij verdienen onze aandacht het hele jaar door.
  • Daarom vind ik het initiatief van Avond van de G-Sport een prachtig idee. Het is een evenement die elk jaar doorgaat. Dit zal ook dit schooljaar plaatsvinden op woensdagavond op 16 februari 2022 om 19u in VIVES Hogeschool Kortrijk. Iedereen is van harte welkom op het evenement. Indien interesse, kunnen de mensen zich inschrijven via de website www.gsportbelgium.be (inschrijven voor 1 februari) Er zullen ook een tal van bekende mensen aanwezig zijn die ook een woordje zullen spreken.

Wil je het volledige artikel lezen? Klik op artikel.

Met dank aan Peter Lanssens voor het mooie artikel.

Van het hele dorp decoreren tot kerstkaartjes maken voor zieke vriendjes: deze (jonge) Vlamingen bezorgen hun medemens een warme kerst.

21 december in de avond was ik aan het scrollen op het Laatste Nieuws online om de laatste weetjes te bekijken tot ik plots een artikel van me terug vond en dit samen met nog een heleboel andere mensen die ook gestart zijn met een warm initatief! Leuk dat zowel jong publiek als iets ouder publiek zich inzet voor anderen. Ik las daarnaast ook de andere warme initiatieven en was echt wel onder de indruk hoe lief en wat een hart ze hebben voor de mensen! Als jullie dit ooit lezen… Congrats! Jullie zijn hartverwarmend, net als nog héél wat andere vrijwilligers die zich voor anderen inzetten. #eenhartvoorjou een nieuwe hashtag die ik wil gaan lanceren.

Wil je meer weten? Hou mijn sociale media kanalen in de gaten.

Wil je het volledige artikel lezen? Klik op artikel.

Snoepverkoop brengt 500 euro op voor voetballertjes met beperking

Een foto van de cheque-overhandiging, afgelopen zondag. Centraal zie je Stéphanie Waeyaert © Dieter Bruneel

Stéphanie Waeyaert (21) hield een snoepverkoop voor G-Voetbal Kortrijk. “Omdat ieder kind belangrijk is en sport voor velen van hen een uitlaatklep is”, zegt de Vives-studente. Haar actie brengt de mooie som van 500 euro op.

De Kortrijkse jongedame leerde in december 2021 G-Voetbal Kortrijk kennen. De passie van de hechte groep voetballertjes met een beperking inspireerde Stéphanie Wayaert om hen een hart onder de riem te steken. Een verkoop van snoepjes, gesponsord door een lieve vriendin van haar, volgde.

“Ik kreeg van mensen tot aan de kust steunberichtjes. Het was een succes, ik ben wie een snoepzakje kocht en/of hielp heel dankbaar. Ik gaf de snoepzakjes aan iédereen persoonlijk af, te voet of met de fiets of de trein”, zegt Stéphanie. Ze overhandigde op zondag 24 april een cheque van 500 euro, tijdens een match van G-Voetbal Kortrijk. TikTokker Yentl Messiaen vond de actie geslaagd. De toonbankmedewerker van Flanders Color in Wevelgem was één van de velen die snoepjes kocht: “Fijn om te zien hoe jongeren hun hart voor G-sport tonen.”

De overhandiging van de cheque werd al bijna 10.000 keer bekeken op TikTok.

Voor meer info: www.gvoetbalkortrijk.be of op de Instagrampagina of het eigen Tiktok kanaal