Miss Fashion 2020

Vandaag zet ik een speciaal iemand in de kijker namelijk Janne Croenen (23)! Zij is ons Vlaams pareltje, die de grote winnares geworden is van de modellenwedstrijd Miss Fashion. De Boomse werd tot haar eigen verbazing uit 25 finalisten verkozen tot Miss Fashion 2020. Ik heb voor jullie een interview kunnen regelen. Ik laat jullie niet langer in spanning 🙂 Let’s go…

Vraag 1: Wie bent u? Hou oud bent u? Wat studeert u? Wat zijn uw hobby’s?

Ik ben Janne Croenen, 23 jaar oud en afkomstig uit Boom, provincie Antwerpen. Ik ben afgelopen zomer afgestudeerd als Bachelor Marketeer aan Artesis Plantijn Hogeschool te Antwerpen. Momenteel ben ik aan het werk als Miss Fashion (shoots, sponsorafspraken, castingbegeleiding etc.) en als eventmodel bij Degelin Model Group, A List Agency en Pretty People.

Vraag 2: Hoe kwam u op het idee om deel te nemen aan Miss Fashion?

Ik heb een berichtje van de Instagram Miss Fashion pagina gekregen met de boodschap dat zij potentieel in mij zagen en of ik graag naar een van de casting dagen wou komen. Twee jaar ervoor heb ik ook eens een berichtje van een van de eredames van 2018 gekregen of ik niet graag zou deelnemen, maar toen zag ik mijzelf dat niet meteen doen. Nu was ik net klaar met mijn afstudeerstage en had in de zomer maar 1 herexamen dus ik kon mij volledig focussen op dit nieuwe avontuur.

Vraag 3: Waarom deed u mee aan Miss Fashion?

Top 5 Miss Fashion
Jasmin (links vooraan)
Janne Croenen (midden)
Aicha Verheye (rechts vooraan)
Schauni Rijnders (Links achteraan)
Noor Lobbestael (rechts achteraan)

Iets nieuws proberen dat ik nog nooit had gedaan sprak mij wel aan. Daarbij had ik ook al veel positieve dingen gehoord over Miss Fashion waaronder bijvoorbeeld dat het een hele eerlijke verkiezing is en jonge vrouwen helpt groeien in zelfvertrouwen, zelfontplooiing etc. Ik vond het dus spannend en leuk om deze uitdaging aan te gaan.

Vraag 4: Welke workshops had u gedaan? Had u veel bijgeleerd?

Wij hebben catwalktrainingen gekregen, fotoshoots gedaan zowel voor sponsors als een fotoshootdag met verschillende fotografen in Centerparks, mediatrainingen, cameragewenning, presentatietechnieken, stressverminderende oefeningen, danslessen en een make-up en huidverzorging workshop. Ik vond de catwalktraining heel leuk om te krijgen, aangezien dit niet enkel een voorbereiding was voor op de finaleshow, maar het is iets dat je kan meenemen naar de toekomst toe. Daarbij vond ik de mediatrainingen ook heel fijn en leerrijk. We kregen bij alle workshops steeds professionele en goede begeleiding van mensen die je op je gemak lieten voelen.

Vraag 5: Hoe zag u dagindeling eruit tijdens de workshops en waar gingen die door?

De locaties van de workshops waren verdeeld over heel België zo waren de presentatietechnieken bijvoorbeeld in Antwerpen, maar de danslessen in West-Vlaanderen. De activiteiten vielen ook altijd in het weekend buiten de danslessen in de zomer konden ook in de week vallen ter voorbereiding op de finaleshow. Zo hadden we ook een Bootcamp in de dansschool “Life Danscenter” in Izegem. Dit bestond uit catwalktrainingen , danslessen, een sleepover en ontbijt met alle kandidates en een prejudging.

Vraag 6: Had u met alle meiden een goede band?

Ik kom met iedereen wel overeen. Er waren 2 meisjes (Maithé en Charris) die bij mij in de buurt woonde en wij reden altijd samen naar de activiteiten dus met hen had ik wel de beste band van alle meisjes. Met Aicha kon ik vanaf het begin ook heel goed opschieten.

Vraag 7: Had u al ervaring in de modewereld? Indien ja, wat heeft u zoal al gedaan?

Ik had eens een shoot gedaan met een hobbyfotograaf, maar had nog niets groots gedaan. Na mijn overwinning bij Miss Fashion ben ik gecontacteerd geweest door enkele professionele fotografen die bijvoorbeeld werken voor P-Magazine, Bobo Tremelo etc. en heb ik een modellencontract aangeboden gekregen bij Antwerp Models. Zo stonden er in maart ook enkele catwalks/shoots voor fashion boetieks op het programma, maar omwille van de Corona pandemie zijn deze gecanceld. 

Vraag 8: Welke titels heeft u zoal gekregen tijdens Miss Fashion?

 • Miss Fashion 2020
 • Miss Photogenic
 • Miss Social Media
 • IT Girl Global Fashion
 • Miss Friendship ( Dit vond ik persoonlijk de mooiste titel dat je kon krijgen aangezien dit een titel is dat door de medekandidates word gekozen. Zij kiezen welk meisje voor hen tijdens de zomer het meest heeft betekend voor de groep en waar ze het meeste op konden steunen dus dit was een heel mooi compliment.)
 • Internationale titel Miss Lumiere International World Belgium (België gaan vertegenwoordigen in Singapore en Maleisie in December 2019. Hier heb ik de titel Miss Photogenic gewonnen en ben ik in de top 10 geëindigd)

Vraag 9: Toen je te horen kreeg dat je de titel kreeg “Miss Fashion 2020”, wat was uw eerste reactie?

Dat moment was heel overweldigend omdat je even niet kan geloven wat er gebeurd, maar ik was echt enorm blij en dankbaar.

Vraag 10: Had u dit verwacht om Miss Fashion 2020 te winnen?

Ik had niet verwacht dat ik het ging winnen, maar wist wel van mezelf dat ik mijn best had gedaan. Ik vond het moeilijk in te schatten wie op welke plaats zou komen omdat er veel sterke kandidates waren.

Vraag 11: Welke prijzen heeft u mogen ontvangen?

 • 1 jaar lang gratis haarextensions van Kayla’s crown bij Hhairbeauté
 • 1 jaar lang gratis nagels
 • Een reis naar Zuid-Frankrijk met de top 5
 • Pyama set van Aliceetmaman
 • Pyama set van Hunkemöller
 • Handtas en outfit van Global Fashion Store
 • Lingerie set van Prima Donna Lingerie
 • Kaarsen van Joylo Candles
 • Verzorgingsproducten
 • Make-up

Vraag 12: Als we even terugkijken naar alle momenten tijdens Miss Fashion, welke top 3 beste momenten vond u geweldig leuk?

 • De halve finale dag
 • Teambuilding in Walibi
 • Exo sponsor party met de top 10 met een daaropvolgende sleepover

Vraag 13: Is het avontuur na Miss Fashion voorbij voor u of zal u nog deelnemen aan een andere Miss verkiezing?

Momenteel zie ik mij niet meteen deelnemen aan een nieuwe miss verkiezing. Ik kijk wel alvast uit naar de kandidates van Miss Fashion 2021 en om hen te mogen begeleiden tijdens hun avontuur.

Vraag 14: Wat wil u verder nog bereiken?

Ik zou graag nog meer opdrachten willen doen (shoots en catwalks). Daarbij wil ik ook graag in de PR aan de slag met mijn diploma aangezien je hier met verschillende klanten kunt werken (denk aan modebrands, make-up merken, voedselketens) Er is dus veel variatie en je kan creatief zijn in je eigen interesse gebied.

Vraag 15: Wat is uw motto? Waarom?

‘Een optimistische houding is het geheim van succes’

Ik ben iemand die positief, empathisch en dankbaar in het leven staat en ik vind dat die manier van handelen ook resulteert in positieve acties in mijn leven. 

Super bedankt voor dit super leuk interview! Hieronder kijken we samen met u nog eens terug naar uw overwinning van Miss Fashion 2020!

Miss Fashion 2020 – Janne Croenen –

Ik wens u alvast nog zeer veel succes toe in elke waardevolle stap die u onderneemt! #followyourdreams

Liefs Stéphanie xxx

Je houd misschien ook van..