Meet @Manuals

I’LL SAY I DID IT FOR YOU <3

Dit klinkt als muziek in mijn oren! Kennen jullie dit liedje? De song “Did it for you” is net uit sinds 10 april 2020. Maak kennis met deze fantastische gast Manu. Zijn artiestennaam is Manuals. Ik heb goed nieuws voor jullie! Enkele dagen geleden heb ik hem geïnterviewd! Benieuwd naar dit interview? Ik laat jullie niet langer in spanning wachten, here we go … :))

https://www.instagram.com/manualsmusic/

https://www.facebook.com/manualsmusic/

E-mail: manualsmusic@icloud.com


Wie bent u precies? Wat zijn uw hobby’s? Wat studeert u?

Hey! Ik ben Manu van Aalst, beter gekend als ‘Manuals’. Ik ben van de kanten van Antwerpen en studeer muziekmanagement in Hasselt. Al sinds jongs af aan wou ik iets met muziek doen en daarom ben ik nu mijn dromen achterna aan het gaan.

Sinds wanneer heeft u het muziekvirus te pakken gekregen?

Al sinds jongs af aan. Als klein jongetje was ik al bezig met muziek. Ik speelde wat piano en zong ook in een koor.

Hoe & wanneer startte u met uw muzikale carrière?

Ik ben beginnen draaien in het 5e middelbaar, als tijdsverdrijf tijdens de examens. Dit begon voor de lol, maar werd snel een passie en droom om hierin door te breken. Een jaar later begon ik met producen.

Wat heeft u zoal bereikt?

*Officiële remix voor Regi
*Winnaar van MNM Start to DJ
*Winnaar Remix competition van ‘STMPD’ (label van Martin Garrix)
*Meer dan 2 miljoen Spotify streams!
*Headliner show in Praag
*Voorprogramma van Dimitri Vegas & Like Mike
*Nieuwe single uitgebracht op het label van Dimitri Vegas en Like Mike

Nog veel meer dingen waar ik nu waarschijnlijk niet opkom…

Wat betekent muziek voor u? Wat doet het met u?

Muziek is mijn alles, ik zou niet zonder kunnen. Muziek is voor mij mijn nr 1 priority op het moment. Hiervan wil ik mijn toekomst maken en de rest van men leven hiermee doorbrengen. Het is een beetje mijn beste vriend waar ik altijd op kan terugvallen.

Heeft u zelf een studio? Wat gebeurt daar zoal?

Ik heb inderdaad een homestudio! Op mijn kot/huis in Hasselt, produce ik vaak en heb daar een klein studiootje. Maar ik zit meestal in de studio van mijn managementkantoor (Wanted Music Studio’s). Wanted Music Studio’s is een complex waar ik altijd in de studio terecht kan!

Hoeveel uren besteed u aan muziek per dag?

Dit gaat jullie misschien even doen schrikken, maar ik zit minstens aan een 6 uur per dag. Ik ben een korte slaper en sta dus altijd vroeg op om mijn dag productief in te vullen! Sommige dagen is dat wat minder, andere dagen is dat extreem veel! 

Hoe ziet uw dagindeling eruit?

Nu tijdens de corona gaat het zo: Ik sta op, check mijn social media, doe een workout, douche, ontbijt, muziek maken, wat content maken voor op instagram/tiktok/facebook, terug eten en dan terug naar producen! Mijn avond spendeer ik meestal met wat rustgevendere dingen, praten met vrienden, live gaan op instagram etc!

https://www.instagram.com/lennart_official/

Zijn er bookings mogelijk? Op welke evenementen staat u dan?

Je kan mij booken via Joost@artistamplifier.com! Ik sta een beetje overal, van elke club tot lokale scoutsfuiven etc!

Hoe gaat u om met de vele fans?

Ik ben iemand die veel belang hecht aan bescheidenheid! Wat ik ook bereik, ik ga altijd mezelf blijven en me nooit beter voelen als een ander. Ik hecht veel belang aan mijn fans/following!  Ik beantwoord elke DM! Een goeie following waar je een goeie band mee opbouwt is beter dan 100.000 volgers waar je geen feeling mee hebt! 🙂

Wie of wat inspireerde u?

Dit hangt af van jaar tot jaar. Ik heb vele inspiraties gehad. Mijn grote voorbeeld zal toch Martin Garrix zijn of Don diablo! Harde werkers, perfecte branding en geniale muziek. Enkel liefde voor deze 2. <3

Wat zijn uw doelen? Wat wilt u nog bereiken in het leven?

Ik wil volledig zelfstandig kunnen leven van mijn muziek, dan ben ik al tevreden. Mijn grootste doel is de wereld mogen rondtouren dankzij mijn muziek!

Wat is uw levensmotto? Waarom?

Chase your dreams, Stay true. (deze heb ik net verzonnen btw hahah) Hiervoor sta ik. Je dromen achterna gaan en gewoon 100% jezelf blijven. <3


Alvast bedankt voor het interview Manu! Ik wens u verder nog zéér veel succes met uw nieuwe single “Did it for you” en natuurlijk met al uw andere leuke albums die eraan komen. Follow your dreams!

Voor ik het vergeet… Dit is de allernieuwste single van “Did it for you” Veel luisterplezier!

https://www.youtube.com/watch?v=jWNoAaiHwTs

Je houd misschien ook van..