Jij blijft voor altijd mijn ster

Als je deze titel leest, waar denkje aan? Jaaa inderdaad, we weten allemaal waarover dit gaat. Dit heeft te maken met verdriet. Maar wat is verdriet nou eigenlijk? Wat doet dit met je? Waarom doet dit zoveel pijn?

Wel, verdriet hebben is meestal met een reden. Je hebt verdriet in allerlei verschillende vormen. Eerst en vooral is om iemand huilen geen schande of onmacht. Om iemand huilen betekend dat je die mag. Laat je verdriet zien, laat je tranen maar vloeien…

Men spreekt hier ook van lijden, je rouwt, je hebt verdriet, je mist iemand heel erg waar je een speciale band had opgebouwd. Ikzelf heb onlangs iemand verloren. Ik voel een hele leegte in mij. Mijn wereld stortte helemaal in, er vloeien alleen maar tranen… Jij bent er niet meer. Ik keek rond me heen en zag alleen jou. Ik zie dagelijks voormij beelden van jou, toen je er nog was. Het is alsof er een film word afgespeeld in mijn geest. Ik zie je lachen en dansen op je lievelingsliedje. Al deze mooie herinneringen en leuke gebeurtenissen vrolijken me wel op. Ik word er helemaal blij van als ik er terug aan denk. Jij en ik, we kunnen de wereld aan. We hebben samen veel meegemaakt. Ik dank u voor al deze mooie momenten! Hopelijk kan je dit ooit eens lezen daar helemaal boven. Jij blijft voor altijd mijn ster.

Lijden is moeilijk. Iedereen doet dit op zijn eigen manier. Sommigen sluiten zich helemaal af van hun leefwereld, anderen hebben nodig aan een goede babbel. Ikzelf ben hier open over. Als ik verdriet heb, laat ik dat zien. Het maakt me niet uit wat anderen denken. Wenen mag eens, het is teken dat je hield van die persoon.

Door dit verdriet vind ik dat je er ook sterker uitkomt! Je bent heus niet alleen. Er zijn nog mensen die deze moeilijke tijd ook doormaken. Blijf sterk! Ik weet dat dit moeilijk is, maar een goed gesprek kan soms wonderen doen. Laat je emoties maar zien, je hoeft hiervoor niet bang te zijn. Tenslotte iedereen zal dit jammergenoeg weleens meemaken.

Wie nood heeft aan een stevige babbel, aarzel niet om me eens een berichtje te sturen. Ik maak graag tijd voor u!

Liefs Stéphanie <3

Je houd misschien ook van..