Hoe vergroot je je zelfvertrouwen?

Eerst en vooral wat is zelfvertrouwen? Wat houdt dit in? Welke voordelen brengt dit met je mee? Ik zocht het even voor je uit.

Zelfvertrouwen is de mate van waarin men vertrouwen heeft in het eigen kunnen. Dit brengt heel wat voordelen met zich mee zoals succes, meer eigenwaarde, zeker van jezelf, motivatie, wilskracht, hogere doelen, mentale power, groei, gezondheid, kwaliteit van slapen, welzijn & gelukkig zijn.

Hieronder vind je enkele tips:

  1. Beloon jezelf : Bij elke uitdaging die je aangaat kan je jezelf belonen. Dit hoeft niet direct wat groots te zijn. Meestal uit iets kleins kan er carrière gevormd worden. Ik wil je meegeven dat je niet moet opgeven, maak je dromen waar! Do what you love! Je bezit meer dan je denkt!
  2. Focus op wat je goed kan: Mensen die heel onzeker over zichzelf zijn denken dat ze het best gefocust moeten zijn op de dingen die ze niet goed kunnen, maar dit helpt niet. Focus je eerst op de dingen die je goed kan. Stap per stap neem je er werkpuntje bij en dan gaat het vanzelf. Zo ga je uitstralen in de dingen die je goed kan. Er zal telkens een werkpuntje van jezelf omvormen in een positief punt. Maak gebruik van een lijstje en schrijf alle sterke punten op. Wanneer je verbeterd en verbeterd kan je je lijstje aanvullen. Voor je het weet staat je blad vol positieve punten en dat is iets waar je trots op kan zijn.
  3. Accepteer teleurstellingen & tegenslagen: Tegenslagen horen bij het leven. Je kan niet in 1,2,3 de beste zijn in alles. Als iets niet direct is, is dit geen ramp. Bekijk alles positief. Kijk ook naar je ervaringen en gevoelens die je niet positief hebt ervaren, kom ze onder ogen en verzet je er niet tegen. Leer om blij te zijn met wat wel goed of beter gaat en tegelijkertijd accepteren dat het soms even niet meezit en kan tegenvallen.

Dit waren enkele tips, hopelijk helpen deze je! Geloof me vroeger, was ik zo’n verlegen meisje. Ik kwam niet op voor mezelf, maar dit veranderde helemaal. Ik doe men ding. Ik doe de dingen die ik graag doe. Ik sta open voor nieuwe uitdagingen. Ik zet mijn deur wagenwijd open. Ik accepteer mezelf om wie & hoe ik ben, ik weet ik ben niet perfect. Niemand is dat! we hebben allemaal een werkpuntje, maar met deze tips heb ik leren accepteren dat je meer waard bent. Je bezit gevoelens & emoties. Open je hart en lach de toekomst toe :)))

Liefs Stéphanie x

Je houd misschien ook van..