Het verhaal van @Beau

Hé jij daar, ik deed een goede 3 weken geleden een warme oproep! Ik was opzoek naar mooie, adembenemende verhalen die me ofwel inspireren of me even deden stil staan bij bepaalde dingen. Ik kreeg een heleboel berichten binnen van mensen die iets wilden delen met anderen en het verhaal van Beau Struelens sprak me enorm aan. Ik zal het woord aan haar geven.

Ik ben Beau Struelens, ik heb last van paniekaanvallen. Dit is al sinds ik klein was in mij. Nooit echt extreem, meestal gebeurde dit bij spannende gebeurtenissen en ik niet mijn mama/papa bij mij had. Vb.: als de sint kwam zat ik meestal om toilet op school omdat ik die druk en spanning niet aankon. Dit viel al bij al nog mee. Sinds kort 1-2 jaar is dit extremer geworden, ik kreeg niet alleen stress maar door de stress sloeg ik in paniek en hyperventileerde. Mijn ouders hadden echt medelijden met mij en we besloten samen een oplossing te zoeken. Dit werd naar de psycholoog gaan.

Ik heb het helemaal niet lastig om dit te vertellen, naar de psycholoog gaan is heel normaal. In het begin had ik er een ander beeld over, ik dacht dat dit veel extremer was maar dat is eigenlijk gewoon iemand waar je alles tegen kan zeggen en gaat analyseren waar het fout gaat/kan lopen. We merkten samen dat dit vooral was als ik ‘intiem’ werd met jongens. Voor de meeste jongeren is dit inderdaad experimenteren en kan dit gezonde stress opleveren, bij mij is dit jammer genoeg negatieve stress en slaat dit direct op mijn maag. Mijn lief die ik toen had, begreep dit niet en besloten samen uit elkaar te gaan omdat dit niet werkte. Hierdoor kwam er geen vooruitgang meer bij de psycholoog en stopte hiermee, de klik was er ook niet zo erg met de psycholoog. Ik wil dit ook als tip meegeven met jullie, als je naar een psycholoog gaat: kijk eerst als er een klik is met die persoon, ze hebben liever dat je naar een andere psycholoog gaat dan tegen je zin te komen.

Ik ben in het zesde middelbaar dus gestopt hiermee. Ik dacht dat ik het wel kon redden en het ging wel allemaal vlot. Tot zomer 2019… ik ging met een vriendin en een paar vrienden naar Kamping Kitch. Ik ben er 2 uur geweest, na dat tweede uur begon ik door de warmte en de drukte stress te krijgen en dit begon te werken op mijn maag, ik moest dringend naar toilet. Ik begon te panikeren en te hyperventileren van de warmte, hierdoor moest ik naar de EHBO en zat mijn avontuur erop in Kamping Kitch. Spijtig! Ik heb mij nog 2 dagen slecht gevoeld hierdoor.

Nu ja… ik dacht het zal wel gaan en ik ga op kot, mijn studentenleven begint nog! Eenmaal ik op kot zat begon ik weer paniekaanvallen te hebben, het ging dus weer slecht. Ik was boos en verdrietig op mijzelf, ik besefte dat dit heel mij leven kapot aan het maken was en begon dieper en dieper met mijzelf te zitten. Mijn ouders merkte dit op en hebben dan in Gent naar een psycholoog gezocht waarmee ik een klik had. Door deze gesprekken te hebben (met veel wenen) ben ik uit mijn put kunnen raken, ik was opgelucht! Maar natuurlijk nog altijd geen lief… 

Voorlopig gaat nu alles veel beter, ik kreeg pilletjes (op basis van kruiden) en een spray tegen de stress die zeer goed werken! Ik ben mijzelf tegengekomen en heb mij leren accepteren zoals ik ben! Ik ben zeer trots op mezelf en ben blij met de mensen rond mij nu. Ik heb een zwaar jaar achter de rug, maar ben er beter uitgekomen en geniet van de kleine dingen en ga terug weg met vrienden.

Dit is mijn verhaal! Als je nog vragen hebt mag je dit zeker vragen! Ik schaam me hier niet voor, want het is menselijk, ik vind het alleen jammer dat sommigen het niet begrijpen en denken dat het MAAR stress is, dat dit zomaar over gaat.

Voila, dit was het verhaal van Beau Struelens. Een verhaal waarbij je toch wel eens stilstaat. Niet alles kan rozegeur en maneschijn zijn in het leven, maar wat wel belangrijk is dat je groeit. Met dit verhaal toont ze aan, dat ze niet bang is. Ze kweekte zelfvertrouwen doorheen haar afgelopen jaar, het was niet altijd even makkelijk maar ze is nu sterker dan ooit te voren. Alvast bedankt voor je deelname Beau!

Je houd misschien ook van..