~ VDS kamp ~

Het begin van dit mooie avontuur was eigenlijk helemaal te danken aan mijn geliefde ouders. Ze schreven me in zodat ik een animator cursus kan volgen die plaatsvond in Kemmel. Ik was heel enthousiast en keek er heel erg naar uit! Het was niet alleen een leuke uitdaging maar zo zijn er ook vele nieuwe sociale contacten ontstaan. Ik ben ze hiervoor heel erg dankbaar! Dit was werkelijk de mooiste week van mijn leven, iets wat ik nooit zal vergeten! 🙂

Op Zondag 7 april 2019 begon dit fantastische avontuur. Het ging door in de 1ste week van de paasvakantie. We kwamen allemaal één voor één alleen om 13 uur aan op de animator cursus. Ik kende helemaal niemand. Ze kwamen van echt overal binnen België zoals Moeskroen, Nieuwpoort, Kortemark, Kortrijk, Roeselare, De Panne,… Te veel om allemaal op te noemen.

We werden met open armen ontvangen en werden meegesleurd in een leuk verhaal. We gingen een zaal binnen waar we al meteen veel plezier beleefden, er werd gedansd, toneel gespeeld, … We maakten al meteen kennis met verschillende soorten spelen. Op het einde van dit speelse moment was er een toneel voorzien o.a. “De trouw” waar we alle organisatoren zagen.

Ze stelden elkaar voor aan al het volk. Ze deelden ons dan ook in groepen. De bedoeling van die groepen is dat we een gehechte groep werden doorheen de week. En dat was het ook. De kamerverdeling was ook verdeeld. De eerste dag was het vooral kennismakingsspelletjes & kennismaken met onze kamergenootjes. We wisselden onze nummers uit, zodat we na het kamp nog eens kunnen afspreken. Binnen onze groep hadden we ook 2 fantastische mensen die ons doorheen de week begeleid & gestimuleerd hadden. We hadden enorm veel bijgeleerd op een speelse manier.

We hadden deze toffe dag afgesloten met een leuk feestje in de bar. We gingen allemaal los op de sfeervolle muziek. De bar was elke avond open van 10 uur tot 11 uur. Dit was zo’n geweldige tijd samen met iedereen.

Daarna was het tijd om onze oogjes te sluiten en te gaan slapen. Maar werden voor het slapengaan nog eens verrast door de leiding die elke avond telkens liedjes kwamen zingen.

Maandag 8 april 2019 tot woensdag 10 april 2019

De volgende morgen, begon de dag al met een opstaanlied. Om 8u werden we opgewekt en kregen een halfuur te tijd om ons om te kleden en zich naar de gegeven eetruimte te gaan. Ik zat al samen aan tafel met mijn kamergenootjes en 3 jongens van onze groep. Dit hadden we ook de afgelopen dagen zo behouden. Het ontbijt was heel lekker,we hadden zeker genoeg om de voormiddag te kunnen overleven.

Na het ontbijt gingen me samen met de groep naar het afgesproken lokaal waar we de theorie kregen. We leerden het verschil tussen een game en een play. Dit is totaal verschillend. Na de theorie was het de bedoeling dat we een spel voorbereiden, game ofwel was het een play. We werden hiervoor in 3 tot 5 groepjes verdeeld. We werkten samen, we waren 1 team. We toonden het dan ook aan de andere groepjes en onze leiding. Zij gaven ons feedback en bijsturing. Die tips namen we mee naar onze volgende spelen.

Daarna was het tijd voor een lange middagpauze. Het eten was er zo goed :)) Dikke proficiat aan de koks! Na het eten verzamelden we in de hoofrefter waar we luisterden naar de hoofdleiding. Ze vertelden ons wanneer we terug een sessie hadden, wat me moesten meebrengen… Meestal kregen een vrij moment waar we ofwel in de put zaten of op onze kamer.

Daarna was het tijd voor de volgende sessie en dit ging meestal door in ons sessielokaal of buiten waar we verschillende spelen gespeeld hadden. We leerden eigenlijk alles op een speelse manier door het zelf te doen. Met al de theorie die we van maandag tot woensdag zagen was er donderdag 11 april een buiten speelpleindag gepland. Het was bedoeling dat je een spel ging maken (Play of Game) voor alle mensen die deelnamen aan de cursus.

Donderdag 11 mei 2019

Dit was de grote dag, we kregen de hele voormiddag de tijd om een aantrekkelijk en origineel spel in elkaar te steken. Daar hoort natuurlijk een leuke inleiding bij, zoals een toneelstuk in elkaar steken met de juiste materialen. In de namiddag gaven we ons allemaal één voor één. We brachten ons toneelstuk & speelden ons zelfgemaakte spel. Hieronder vindt u enkele sfeerbeelden van de leuke buiten speelpleindag:

Vrijdag 12 april 2019

De laatste dag van dit ongeloofelijk, beste kamp van mijn leven! Dit was de opkuisdag. De koffers werden gemaakt. Alles werd opgeruimd. Iedereen zette voor die dag ook zijn/haar beste beentje voor.

Uiteindelijk was het moment aangebroken. We moesten afscheid nemen van elkaar ;( Dit vond ik het moeilijkste. Er kwamen tranen aan te pas. Het waren tranen van geluk. In deze afgelopen week heb ik ontzettend veel geleerd van iedereen rond me heen. Er is een heel mooie vriendschap ontstaan. Ik zeg altijd: “Afscheid nemen bestaat niet”. Jaaa inderdaad, dit gaat niet,want binnenkort zie ik men vrienden snel eens terug!

Ik wil iedereen bedanken voor deze toffe & leerzame week!

https://www.facebook.com/VDSWVL/photos/a.2180654595344523/2180684578674858/?type=3&theater

Liefs Stéphanie xoxo

Je houd misschien ook van..