Addicted to swimming

Ieder mens begint zijn leven in water. We “zwemmen” al in de buik van onze moeders. Sommigen Waterrat of niet, zwemmen is de ideale sport wanneer je zowel je conditie als spierkracht wilt trainen en onderhouden.

Hoe zit dit bij mij? Wel… het begon allemaal toen mijn geliefde ouders me inschreven bij de watergewenning. Geloof me vroeger was ik echt zo bang van water haha. Naarmate te tijd vordert werd het leuker en leuker. Daarna kreeg ik privélessen van heel vriendelijke dame. Ze heette Gina. Ze leerde me de basistechnieken. Vanaf toen heb ik liefde gevonden in deze watersport. Zwemmen is voormij een moment tussen mij en het zwembad. Ik voel vrijheid. Ik focus me daar helemaal op, de omgeving rond mij word wazig. Alleen ik en mijn doel. Ik streef naar perfectie. Maar het is nog niet teneinde…

Nadat ik mijn 1ste brevet behaalde van 25 meter, schreven men ouders me het jaar nadien in om te gaan zwemmen met de gezinsbond. Dit waren leuke tijden. Ik leerde er een heleboel kennen. We zaten allemaal in verschillende groepen. Je kon elkaar onderscheiden door de kleur van de badmuts. De rode badmutsen waren voor de beginners, dit ging allemaal door in het zwembad te Wevelgem.

Naarmate je beter en beter werd, kon je veranderen naar de volgende groepen: eerst rood, oranje, geel, groen, blauw, paars en uiteindelijk zwart. Zwart was de beste groep. Toen ik daar belandde moest ik een toelatingsproef afleggen om door te gaan naar de zwemschool. Ik had dit bereikt.

Toen veranderde alles, ik kwam in aanmerking om deel te nemen aan wedstrijden. Ik heb al enkele medailles. Mijn eerste medaille was toen ik 7-8 jaar was. Ik heb hier enorm van genoten. Dit was al één van de mooiste herinneringen van mijn leven. Ik heb tot mijn 6de leerjaar zwemschool gevolgd. Ik dacht tijd voor wat nieuws…

We vliegen er terug in maar nu in de zwemclub. Hiervoor moest mijn laatste brevet behaald worden van 1500 m. Dit was me gelukt en heb toen 1 jaar competitie zwemmen gedaan. Jammergenoeg kon ik dit niet meer combineren met school. Maar ik blijf zeker verder zwemmen in mijn vrije tijd.

Zwemmen zat al vanaf mijn geboorte in mij en dat zal altijd zo zijn. Hoe zit dit met jullie? Waar zijn jullie verslaafd aan?

Liefs Stéphanie xoxo

Je houd misschien ook van..